Авіакатастрофа в Ірані: компанія зі США передала слідчим дані про рух літака

12:19, 09.01.2020
Авіакатастрофа в Ірані: компанія зі США передала слідчим дані про рух літака

Американська компанія Aireon зібрала дані про рух пасажирського літака МАУ, який зазнав катастрофи під час здійснення рейсу PS752 з Тегерана до Києва, і передала цю інформацію компетентним органам для з'ясування обставин трагедії. 

 

Про це з посиланням на представницю Aireon, що спеціалізується на глобальній системі відстеження літаків, повідомляє DW, передає УНН.

 

Дані передані "компетентним органам, які проводять розслідування", повідомила представниця Aireon.

 

Компанія спеціалізується на глобальній системі відстеження і спостереження за літаками та використовує для цього космічні супутники, що дозволяє збирати більш детальну інформацію у порівнянні з тою, що зазвичай доступна на комерційних сайтах трекінгу авіарейсів.

 

За інформацією інтернет-сервісу з трекінгу авіарейсів Flightradar24, дані з транспондерів повітряного судна надходили лише перші дві хвилини після зльоту.

 

Компанія Boeing після катастрофи лайнера в Ірані почала збирати інформацію про обставини трагедії. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні спецслужби вважають, що причиною катастрофи літака МАУ міг стати перегрів двигуна - Reuters

 

Як повідомляла УМ,  авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” опублікувала імена та дати народження пасажирів українського літака Boeing 737-800, що розбився сьогодні вранці поблизу Тегерана.

 

Раніше МАУ оприлюднили імена загиблих членів екіпажу.

 

8 січня розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.

 

Літак прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключається.

 

На борту пасажирського літака авіакомпанії "МАУ", який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. З них - 11 українців.

 

Володимир Зеленський після катастрофи в Ірані літака МАУ, на борту якого було попередньо 11 українців, анонсував перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

 

Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року..

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС назвали країни походження загиблих в авіакатастрофі в Ірані