Авікатастрофа під Тегераном: МАУ дає терміновий брифінг, відео

10:49, 08.01.2020
Авікатастрофа під Тегераном: МАУ дає терміновий брифінг, відео

Керівництво авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ) проводить терміновий брифінг в аеропорту "Бориспіль".

 

Трансляцію онлайн веде UA|TV.

 

"Літак 2016 року випуску. Отриманий безпосередньо із заводу Boeing, до цього не експлуатувався ніде. Зауважень щодо матчастини не було. Перевірку проходив останню 6 січня, зауважень ніяких не було. Літак був справний, від екіпажу ні по прильоту в Тегеран, ні перед вильотом жодних зауважень не було", - сказав технічний директор МАУ Олександр Шафієв.

Компанія “Міжнародні авіалінії України” припинила власні польоти до столиці Ірану міста Тегеран.

“Починаючи з сьогоднішнього дня, авіакомпанія МАУ ухвалила рішення щодо призупинення виконання власних рейсів до Тегерана на невизначений термін”, — йдеться у повідомленні.

У компанії повідомили, що у тісній співпраці з авіаційною владою робить все можливе для з’ясування причин авіаційної події.

За інформацією компанії рейс виконувався на літаку Boeing 737-800 NG, реєстраційний номер UR-PSR. Літак 2016 року виробництва, був отриманий авіакомпанією безпосередньо з заводу концерну. Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року.

Також компанія обіцяє оприлюднити списки пасажирів після уточнення інформації хто з них перебував на борту літака.

Як повідомляла УМ, авікатастрофа під Тегераном: з невідомих наразі причин розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.

 

Літак прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключається.

 

На борту пасажирського літака авіакомпанії "МАУ", який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. З них - 11 українців