США перекидають бомбардувальники B-52 ближче до Ірану

16:16, 07.01.2020
США перекидають бомбардувальники B-52 ближче до Ірану

Сполучені Штати перекидають шість бомбардувальників B-52 на острівну базу Дієго-Гарсія в Індійському океані.
 

Про це повідомляє Fox News.

 

Таке рішення було прийнято на тлі зростаючої загрози з боку Ірану. Видання зазначає - бомбардувальники B-52 були помічені при вильоті з авіабази Барксдейл в Луїзіані.

 

Також у плани США входить будівництва в Іраку аеродром для стратегічних бомбардувальників B-52. також планують побудувати на захід від Багдада. Крім того, Сполучені Штати мають намір перекинути на Близький Схід ще 200. 

 

Рішення було прийнято в зв'язку з убивством в ніч на 3 січня іранського генерала Касема Сулеймані. Він був убитий в результаті авіаудару США по району біля аеропорту столиці Іраку Багдада.

 

Як повідомляла УМ, Трамп пригрозив санкціями проти Іраку і заявив, що якщо американські війська будуть змушені покинути країну, іракський уряд буде змушений заплатити Вашингтону за вартість "надзвичайно дорогої" авіабази.

 

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф заявив про початок кінця присутності США на Близькому Сході, після ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані.

 

Напередодні стало відомо, що командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в п'ятницю ракетним ударом в районі аеропорту Багдада.

 

Пізніше Пентагон офіційно підтвердив загибель лідера "Аль-Кудс" іранського генерала Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США.

 

У свою чергу секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї в п'ятницю поклявся "рішучої помстою Америці" за вбивство Касема Сулеймані, глави елітного загону "Аль-Кудс" в Багдаді.

 

Духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї оголосив триденну загальнонаціональну жалобу після вбивства в Іраку іранського генерала Касема Сулеймані.Президент США Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі".

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У Трампа почали підготовку санкцій проти Іраку - WP