ДБР розслідує можливу причетність правоохоронця до вбивства у Каховці

19:23, 05.01.2020
ДБР розслідує можливу причетність правоохоронця до вбивства у Каховці

Державне бюро розслідувань розпочало розслідування щодо працівника одного з відділів ГУНП Нацполіції в Херсонській області, який може бути причетним до вбивства 26-річного місцевого мешканця.
 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

"Подія трапилась близько 6 години ранку 1 січня. В результаті конфлікту один з його учасників (колишній працівник міліції) здійснив кілька пострілів у свого опонента. Від отриманих поранень потерпілий через два дні помер в лікарні. За інформацією місцевих мешканців, до завдання тілесних ушкоджень та вбивства потерпілого може бути причетний працівник поліції, який святкував Новий рік в одній компанії з підозрюваним у вбивстві", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що досудове розслідування розпочато за фактом можливого перевищення правоохоронцем влади або службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

 

Слідчими ДБР проводиться комплекс заходів щодо встановлення об’єктивних обставин події. У тому числі, буде надана правова оцінка видачі підозрюваному у вбивстві дозволу на використання зброї.

 

Досудове розслідування наразі триває.

 

Як повідомляла УМ, слідство призначило низку експертиз в Каховці, в тому числі повторну експертизу тіла.

 

Також поліція озвучила основну версію.

 

1 січня відбулася стрілянина між двома жителями Каховки: 29-річний чоловік щонайменше 15 разів вистрілив у бік колишнього чоловіка своєї співмешканки — 26-річного Володимира Чебукіна. Нападника затримали, а подію кваліфікували як замах на вбивство.

 

Від отриманих поранень Чебукін 3 січня помер. Того ж дня Каховський міський районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою без права внесення застави, а поліція перекваліфікувала підозру як «умисне вбивство».

 

Родичі загиблого вважають, що нападників було кілька, оскільки начебто лікар їм сказав, що на тілі загиблого були сліди від трьох видів зброї.

 

Згодом з'ясувалося, на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції. Побоюючись, що цей факт може вплинути на розслідування, 4 січня мешканці Каховки влаштували протести біля місцевого відділу поліції й вимагали від правоохоронців справедливого розслідування. Будівлю закидали димовими шашками й піротехнікою.

 

5 січня люди знову протестували під управлінням поліції в Каховці.

 

Водночас, адвокатка Ірина Краснова повідомила, що наразі не отримала матеріали кримінального провадження про вбивство чоловіка у Каховці, під час якого, ймовірно, був присутній поліціянт.

 

Вона уточнила, що взялася за цю справу 3 січня, коли до неї звернулася родина потерпілого.

 

Як зазначає адвокатка, того ж дня вона разом з батьком вбитого Михайлом Чебукіним звернулася до відділу Каховської поліції, щоб отримати матеріали справи. Однак їй відмовили у зв’язку з тим, що, нібито, «у цьому кримінальному провадженні немає потерпілих«.

 

Крім того, з її слів, відмовили й через те, що матеріали вже направили до Головного управління Національної поліції Херсонської області.

 

«Довіри вже не було, оскільки, наголошуючи на тому, слідчий тримав у руках матеріали кримінального провадження й одночасно казав про те, що їх немає», — наголосила Ірина Краснова, додавши, що в неї «виникли сумніви щодо упередженості Каховської поліції".

 

Адвокатка уточнила, що має отримати матеріали справи 8 січня, коли з'явиться в ГУ Нацполіції Херсонської області.