Звільнені з полону пройшли основні обстеження у «Феофанії»

14:43, 30.12.2019
Звільнені з полону пройшли основні обстеження у «Феофанії»

У лікарні "Феофанія" розповіли про стан звільнених із полону цивільних українців. Заступник головного лікаря зазначив, що у всіх звільнених є прояви посттравматичного стресового розладу.


Про це під час брифінгу повідомив заступник головного лікаря "Феофанії" Андрій Строкань.

 

Учора ми прийняли 63 людей, яких розмістили в усіх трьох корпусах клінічної лікарні "Феофанія". Сьогодні ще доїхав один пацієнт... Більшість людей залишаються і залишатимуться в лікарні протягом новорічних і різдвяних свят", - повідомив він.

 

За його словами, всі пацієнти вже пройшли загальні клінічні обстеження, такі як УЗД, ЕКГ, рентген легенів. Усіх оглянули психологи і психотерапевти.

 

Уже встановлено, що більшість пацієнтів потребують стоматологічної допомоги. Майже в усіх є різного ступеня посттравматичний стресовий розлад і загострення хронічних хвороб.

 

"Важких пацієнтів, критичних немає... Є гіпертонічна хвороба в багатьох. Є загострення сечокам'яної хвороби, є хронічні холецистити, панкреатити, хронічні обструктивні захворювання легенів. Але на цей момент у клініці немає жодної людини, яка потребувала б інтенсивної терапії. Тобто всі або в задовільному стані, або у стані середнього ступеня тяжкості... Є кілька пацієнтів, які потребуватимуть планових оперативних втручань після дообстеження", - розповів лікар.

 

Усі госпіталізовані у "Феофанії" - цивільні особи.