Сарган: З ГПУ звільнено прокурора від України в міжнародній слідчій групі у справі МН-17

16:48, 26.12.2019
Сарган: З ГПУ звільнено прокурора від України в міжнародній слідчій групі у справі МН-17

Прокурорів, що входили в міжнародну слідчу групу, яка розслідувала збиття рейсу МН17 “Малайзійських авіаліній” у небі над Донбасом, звільнено Генеральною прокуратурою України.

 

Про це написала колишня речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у Фейсбук.

 

"Маєте чергову порцію ПЦ з коридорів Генпрокуратури. Ой, вже Офісу генпрокурора (Змінили задник для брифінгу) Спочатку трохи історії для нагадування. 17 липня 2014 року у небі над Донбасом був збитий Літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що виконував регулярний рейс МН17, унаслідок якої загинули всі пасажири та екіпаж (загалом 298 осіб). Міжнародна слідча група встановила, що літак збитий зенітним ракетним комплексом "Бук" російського виробництва. Влада Австралії та Нідерландів офіційно звинуватили Росію в катастрофі літака. А вже у 2019 були оголошені перші підозри. У березні 2020 у Нідерландах має розпочатися судовий процес над винними у збитті пасажирського літака. А тепер найцікавіше. Прокурорів, що входили в міжнародну слідчу групу, ЗВІЛЬНЕНО! Ще раз: ЗВІЛЬНЕНО керівника слідчої групи по МН-17 від України та єдиного прокурора від України. Цю інформацію я отримала від колег з ...Нідерландів", - розповіла Сарган.

 

 

 

"Фред Вестербеке, голова міжнародної Спільної слідчої групи (JIT), після такої новини особисто прилітав до Києва, але наш генпрокурор не знайшов для нього часу! Знайшов час заступник. Ні про шо. Що ми, врешті, маємо? Маємо відкрите бажання з боку керівництва ГПУ "злити" слідство щодо МН-17. Чому? На це питання я теж шукаю відповіді, як і в інших гучних справах, де є слід Росії та гучні прізвища з минулого на кшталт Януковича і ко. ДУМАЙ.ТЕ", - резюмувала Сарган. 

 

17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Літак виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.