Український каскадер перетнув Дніпро на мотоциклі

10:01, 26.12.2019
Український каскадер перетнув Дніпро на мотоциклі

Вперше в Україні український каскадер Сергій Совяк зробив неможливе – він промчався Дніпром на мотоциклі. Його рекорд зафіксовано і внесено до національного реєстру рекордів України.


Як повідомила у ФБ Лана Вєтрова, керівник національного реєстру рекордів України, після такого мотокросу по воді український каскадер Сергій Совяк увійшов в одиниці світових рекордсменів, які змогли це зробити на кросовому мотоциклі і ... вийти сухими з води.


«Його амбіційна заявка на дистанцію водокросу не менше 3 кілометрів, завершилася результатом 5 кілометрів 52 метри. Максимальна швидкість 63 км/год. Багато чого вважалося неможливим, доки не було зроблено», – наголосила Лана Вєтрова.

 


На мотоциклі Сергій Совяк з 11років, а щоб нині промчати Дніпром він обладнав свій байк водними лижами. Прикладом для такої поїздки для Сергія став австралієць Робі Медісон, який проїхався мотоциклом по воді кілька років тому.


Загалом, констатує керівник національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, людей, які вміють їздити мотоциклом по воді у світі нараховується до 10 осіб.