Суд відправив Пімахову під домашній арешт

10:24, 24.12.2019
Суд відправив Пімахову під домашній арешт

Вищий антикорупційний суд відправив експершу заступницю голови ДМС України Діну Пімахову під нічний домашній арешт.

 

Про це повідомляє  САП

 

"Так, суд задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком до 21 лютого 2020 року",- йдеться в повідомленні.

 

Крім того, на вказану особу покладено ряд процесуальних обов’язків, а саме носіння електронного засобу контролю, прибувати до детектива, прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця роботи, утримуватись від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

 

Як повідомляла «УМ», 29 листопада 2017 року Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС. Тоді ж у конспіративних приміщеннях НАБУ відбулися обшуки.

 

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми, а СБУ, ведучи прослуховування для бюро, завербувала Пімахову для тиску на бюро.

 

Сама Пімахова запевнила, що нібито сама звернулася до правоохоронців, бо не знала, що її знайомий Сергій Титенков – агент НАБУ.

 

Генпрокурор Юрій Луценко назвав методи НАБУ неприпустимими, детективів НАБУ обраними без конкурсу, а техніку, яку вони використовують, – незаконною. У НАБУ заперечили його слова.

 

Після скандалу довкола НАБУ Пімахова пішла у відпустку.