Зеленський обговорив з Дудою транзит газу і санкції проти Росії

20:36, 20.12.2019
Зеленський обговорив з Дудою транзит газу і санкції проти Росії

(Фото: president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

 

Про це повідомляється на сайті президента.

 

Сторони обговорили перебіг імплементації домовленостей, досягнутих під час переговорів в нормандському форматі в Парижі 9 грудня. Зеленський подякував Дуді за активну позицію Польщі в підтримці територіальної цілісності і суверенітету України.

 

Президент Польщі, в свою чергу, зазначив, що його країна і надалі буде виступати за продовження санкційного тиску на Російську Федерацію до повного виконання Мінських домовленостей і відновлення суверенітету України.

 

Особливу увагу президенти приділили питанням забезпечення енергетичної безпеки в Європі. Зеленський розповів Дуді про кроки, які здійснює Україна для укладення нової угоди про транзит російського газу.

 

"Під час розмови відзначені позитивні зрушення в питанні видачі Польщею дозволів на міжнародні автомобільні перевезення на поточний рік", - відзначили в пресслужбі Зеленського.

 

Зеленський і Дуда також узгодили графік двосторонніх заходів на наступний рік.

 

Нагадаємо, раніше Дуда заявив, що Північноатлантичний альянс показав свою дієздатність в рамках агресії РФ проти Грузії і України, але загроза чергових вторгнень ще не минула.

 
Читайте головні новини УМ в соціальній мережі Facebook .