Кіберполіція викрила виробників дитячого порно на Дніпропетровщині

19:27, 20.12.2019
Кіберполіція викрила виробників дитячого порно на Дніпропетровщині

Кіберполіція викрила на Дніпропетровщині злочинну групу, яка знімала та продавала порно за участю дітей віком від 9 до 13 років.

 

Про це повідомляє Департамент кіберполіції України.

 

Інформацію про поширення цих роликів поліцейські отримали від австралійських колег. До організації такої діяльності був причетний 43-річний мешканець області. Він схиляв жінок до участі їхніх дітей у зніманні таких відео за гроші.

 

"Так, вони особисто привозили своїх дітей до обумовлених місць розташування порностудій. Попередньо, з дітьми проводилася роз'яснювальна бесіда щодо виконання усіх вимог оператора", - йдеться у повідомленні.

 

Студії розташовували у сільській місцевості, а відзняте у мережі за криптовалюту передавали за допомогою засобів анонімізації.

 

"Оператором був організатор групи, який особисто виконував ролі у таких зйомках. Він також приймав замовлення на створення порнографічного відео за участі дітей різної статі із відповідною тематикою, інтер'єром, кількістю учасників, та інших особистих бажань замовника", - додали у кіберполіції.

 

Працівники запорізького відділу кіберполіції спільно зі слідчими поліції Запорізької області проводять одночасно 6 санкціонованих обшуків на території області, де розташовані порностудії та проживають учасники злочинної групи.

 

За створення та продаж дитячої порнографії злочинцям загрожує до 10 років ув'язнення.