Три роки тому почались бої під Світлодарськом

15:23, 18.12.2019
Три роки тому почались бої під Світлодарськом

 

Міністр оборони України Андрій Загороднюк згадав українських воїнів, які три роки тому загинули у боях під Світлодарськом.
 
 
 
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
 
 

"Три роки тому почались бої під Світлодарськом. Тривали чотири дні — з 18 по 22 грудня. Їхня ціна — надзвичайно висока: 9 життів українських Воїнів. Згадую їх поіменно: Сергій Рубанчиков, Дмитро Клименко, Андрій Байбуз, Роман Радівілов, Андрій Широков, Микита Яровий, Сергій Степаненко, Володимир Андрешків, Василь Панасенко (усі — з 54 окремої механізованої бригади)", - зазначив він.

 

Загороднюк зазначив, що співчуває родинам та наголосив, що робитиме все, щоб таких трагедій більше не було.

 

"Це герої, які полягли за незалежність України і наше безпечне майбутнє. Співчуваю родинам. Робитиму все, щоби таких трагедій більше не було", - додав він.

 

Нагадаємо, Загороднюк розповів подробиці реформи харчування в армії.

 

"Ми відмовились від послуг компаній-аутсорсерів, які до цього і доставляли продукти, і готували з них страви. Відтепер ми купуємо лише харчі, а готують їх наші підготовлені військові кухарі. Ми скасували норми споживання продуктів харчування. Відтепер єдиний критерій - це калорійність, вартість та наявність обов'язкових страв у меню. Замість 40-45 продуктів харчування ми маємо Каталог з 396 позицій продуктів. Зокрема, м’ясо, рибу, овочі, фрукти та кисломолочні продукти. Начальник продовольчої служби може замовляти будь-які позиції з цього Каталогу на суму від 69 до 78 грн (без урахування зарплат кухарів та комунальних послуг)", - написав Загороднюк.