Вбивство сина депутата Соболєва: слідство вважає замовником росіянина

15:02, 17.12.2019
Вбивство сина депутата Соболєва: слідство вважає замовником росіянина

Прокуратура Києва погодила повідомлення про підозру 25-річному уродженцю Росії в організації нападу на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, в результаті якого загинув 3-річний син депутата.

 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

 

"Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив у якості виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі у бойових діях, у тому числі у якості снайпера, та з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області. Під час особистої зустрічі, яка відбулася в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцю вчинити вбивство депутата за грошову винагороду у розмірі 40 тис. доларів США, на що останній погодився", - йдеться в повідомленні. 

 

Прокуратура повідомляє, що організатор надав снайперу інформацію про Соболєва: "спосіб його життя, адреси проживання, роботи тощо, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом та профінансував інші витрати, у тому числі оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства".

 

Інструкції організатор надсилав виконавцю у Telegram, а сам напередодні вчинення злочину виїхав за межі України для забезпечення алібі.

 

Прокуратура погодила підозру 25-річному чоловіку в організації вбивства на замовлення за ч. 2 ст. 15, п.11,12 ч.2 ст.115 КК України.

 

Правоохоронці вирішують питання щодо оголошення його у міжнародний розшук.

 

Наразі триває робота щодо встановлення замовника злочину.  

 

Як повідомляла УМ, у центрі столиці зловмисник, який стріляв у автомобіль — влучив у трирічного хлопчика, який перебував у салоні. За кермом авто був депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв. Від отриманого вогнепального поранення дитина померла у кареті “швидкої” дорогою до лікарні. 

 

Шевченківський суд Києва на 2 місяці взяв під варту без можливості застави  Олексія Семенова та Андрія Лаврегу. Їх підозрюють у замаху на депутата Київської обласної ради Соболєва та вбивстві його 3-річного сина.

 

Депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв назвав прізвища 8 осіб, яких він «поки що» не звинувачує в убивстві свого 3-річного сина, але вимагає пройти перевірку на детекторі брехні.