На «Львівугіллі» обшуки: гірників відправляли будувати житло

16:50, 16.12.2019
На «Львівугіллі» обшуки: гірників відправляли будувати житло

Правоохоронці Львівщини задокументували факти використання праці шахтарів у особистих інтересах керівництвом шахт ДП "Львіввугілля".

 

Про це повідомляє прокуратура Львівської області

 

"Встановлено, що декілька керівників шахт ДП "Львіввугілля" не за призначенням використовували працю підлеглих. На даний час на 6 шахтах відбулись обшуки, встановлюється причетність до зловживань керівників усіх ланок шахтних підприємств",- йдеться в повідомленні. 

 
 
 
 

Правоохоронці зафіксували, що керівник шахти упродовж кількох місяців залучав 5 шахтарів до зведення будинку на земельній ділянці, яка належить його дружині.

 

Також з’ясувалось, що окремі працівники займались у робочий час підприємництвом, деякі – систематично виїжджали за кордон та виконували роботи, не пов’язані із діяльністю підприємства (упродовж року більше 50 короткотривалих виїздів), а деякі – виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж на обладнанні, підключеному до електромережі шахти. 

 

При цьому, згідно з табелями обліку робочого часу, шахтарі нібито працювали під землею.

 

Також прокуратура зафіксувала випадки тривалої відсутності 40 працівників на робочому місці. Разом з тим всі ці люди отримували заробітну плату – від 15 до 23 тисяч гривень на місяць.

 

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).