У МЗС відреагували на пропозицію залучити до «нормандських переговорів» терористів «Л/ДНР»

16:56, 16.12.2019
У МЗС відреагували на пропозицію залучити до «нормандських переговорів» терористів «Л/ДНР»

Рішуче засуджуємо спроби будь-яких контактів з т.зв. республіками з тимчасово окупованих територій України. Такого роду контакти, нехай і замасковані під "посередництво", жодним чином не сприяють досягненню миру, а навпаки є шкідливими.

 

Так речниця МЗС України Катерина Зеленко прокоментувала висловлювання про залучення т.зв. "республік" з тимчасово окупованих територій України до "нормандського формату".

 

"Рішуче засуджуємо спроби будь-яких контактів з т.зв. республіками з тимчасово окупованих територій України. Такого роду контакти, нехай і замасковані під "посередництво", жодним чином не сприяють досягненню миру, а навпаки є шкідливими – такими, що спрямовані на легітимізацію злочинів Росії проти суверенітету і територіальної цілісності України та міжнародного права загалом", - наголосила Зеленко.

 

Речниця наголосила, що "формула встановлення миру в Україні дуже проста – виведення Росією своїх військ та відновлення Україною контролю над державним кордоном".

 

"Така позиція підтримується й урядом ФРН, зусилля якого у врегулюванні російсько-українського конфлікту на Донбасі високо цінуються в Україні. Будь-які провокації апологетів агресивної політики Росії сприймаються в Україні як співучасть у злочині", - зауважила Зеленко.

 

Як повідомляла УМ, у Німеччині заявили, що представники "ДНР" і "ЛНР" повинні бути залучені в переговорний процес щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.