Путін і Меркель обговорили транзит газу через Україну

15:43, 16.12.2019
Путін і Меркель обговорили транзит газу через Україну

Президент РФ Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили підсумки саміту в нормандському форматі та транзит газу через Україну.

 

Про це йдеться на сайті Кремля.

 

Наголошується, що Путін і Меркель у телефонній розмові обговорили питання співпраці в газовій галузі, в тому числі в контексті перспектив транзиту російського природного газу через територію України після 1 січня 2020 року та здійснення проекту "Північний потік-2".

 

Крім того, сторони позитивно оцінюють підсумки минулого в Парижі 9 грудня саміту в нормандському форматі, на якому узгоджені деякі кроки по реалізації мінських домовленостей, які "є безальтернативною основою врегулювання на південному сході України".

 

Як повідомляла УМ, раніше у Кремлі зробили заяву, що Росія продовжить транзит газу через територію України тільки в тому випадку, якщо будуть збережені умови економічної та комерційної доцільності для російського "Газпрому".

 

За підсумками нормадської зустрічі президент України Володимир Зеленський заявив про розблокування питання про транзит газу. Він також уточнив, що прогрес був досягнутий на двосторонній зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним.

 

Палата представників США переважною більшістю голосів ухвалила закон про національний оборонний бюджет у 2020 році, яким передбачені санкції щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".
 
 

 Сенат США включив в законопроєкт про оборонний бюджет на 2020 рік санкції проти будівництва Північного потоку-2.

 

Рішення Данського енергетичного агентства надати дозвіл на будівництво «Північного потоку-2» у данських водах, оскаржили