Паризький саміт є відкладеною капітуляцією - Стецьків

10:43, 15.12.2019
Паризький саміт є відкладеною капітуляцією - Стецьків

У лютому-березні 2020 року ситуація навколо Зеленського та здійснюваної ним зовнішньої і внутрішньої політики нагадуватиме "коктейль, який спалахне від одного сірника"

 

Про це політик і громадський діяч, член координаційної ради Руху опору капітуляції (РОК) Тарас Стецьків заявив в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка ввечері 14 грудня 2019 року вийшла на телеканалі Еспресо.TV.

 

"Я думаю, що це просто відкладена капітуляція. Тобто капітуляції в самому Парижі не відбулося. Просто рішення відклали на чотири місяці", - зазначив він.

 

Зокрема, на думку політика, з багатьох пунктів Зеленський "погіршив позиції України".

 

"Найголовніше, що Зеленський вперше як президент поставив підпис під безальтернативністю Мінських домовленостей. З цього відразу випливає другий висновок: він погодився на особливий статус Донбасу, політично погодився, ще не юридично, юридично це тільки Верховна Рада може зробити, але він політично погодився на дію особливого статусу Донбасу на постійній основі. Там прямо так і написано. Більше того, там написано: всі правові аспекти цього закону мають бути імплементовані в українське законодавство. Підкреслюю - всі правові аспекти. З амністіями, з "народними міліціями", з призначенням прокурорів і суддів з цими "органами влади", які десь будуть обрані", - пояснив Стецьків.

 

Окрім того, як наголосив представник Руху опору капітуляції, Зеленський "погодився політично на імплементацію "формули Штайнмаєра" в українське законодавство".

 

"Це означає, що цей закон про особливості місцевого самоврядування буде пролонговано на рік, але наступного року буде розроблено новий закон і Верховна Рада мусить прийняти новий закон, де вже буде імплементована "формула Штайнмаєра". Навіщо тоді на пресконференції заявляти, що він як президент не допустить федералізації України, коли "формула Штайнмаєра" і є федералізацією України? Вірніше, кроком в цьому напрямку. Там прямо записано: спочатку вибори, а потім кордон, а не навпаки", - сказав гість студії.

 

До того ж, як вважає Стецьків, за зачиненими дверима "зашито щось на зразок Харківських угод 2010 року", котрі були присвячені прямому постачанню російського газу на небезпечних для України умовах.

 

"Якась спроба переглянути Мінські домовленості президентом Зеленським, швидше всього, була зроблена. Однак, ця спроба не знайшла підтримки у трьох інших учасників переговорів. І Путін про це прямо заявив на пресконференції... Стратегічно Зеленський ніякої своєї гри Путіну не нав'язав. Всі стратегічні позиції Путін нав'язав ті, які були потрібні Росії. Всі. І через чотири місяці - в кінці березня чи на початку квітня ми будемо мати тут саму гостру суспільно-політичну ситуацію, яку мали напередодні зустрічі Нормандської четвірки в Парижі", - додав він.

 

"Або Зеленському не вистачило духу, або не вистачило компетентності, або не вистачило сміливості і досвіду", - конкретизував Стецьків.