Епіфаній закликав Філарета до примирення

15:14, 14.12.2019
Епіфаній закликав Філарета до примирення

На Соборі з нагоди річниці створення єдиної помісної церкви, який відбувся у Національному заповіднику "Софія Київська", прописали у постанові заклик до почесного Патріарха Філарета та його оточення до примирення.


Про це Блаженнійший митрополит київський і всієї України Епіфаній поінформував на брифінгу в суботу, повідомляє Укрінформ.

 

“Почесний патріарх Філарет був відсутній на Соборі. У постанові ми навіть прописали, що закликаємо почесного Патріарха та його оточення до примирення і припинення самоізоляції, ствердивши гарантії положення почесного Патріарха Філарета і забезпечення умов його життя та діяльності у зв'язку із завершенням процедури ліквідації релігійної організації Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату”, - сказав Епіфаній.

 

Митрополит повідомив про остаточне юридичне припинення релігійних організацій "Київська патріархія УПЦ КП" та "Патріархія УАПЦ". Але, згідно з рішенням синоду ПЦУ, Філарет має право пожиттєвого проживання і використання для своєї діяльності комплексу будівель за адресою: місто Київ, вулиця Пушкінська, 36, та має пожиттєве право на звершення богослужінь у Володимирському соборі міста Києва.

 

Епіфаній, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що тривалий час не спілкувався із патріархом. ”Після проведення так званих роз'єднавчих зборів у Володимирському соборі у нас не було спілкування”, - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні Епіфаній оголосив про юридичну ліквідацію УПЦ КП і УАПЦ.