Бойовики не пускають представників СММ ОБСЄ на окуповані території

13:39, 14.12.2019
Бойовики не пускають представників СММ ОБСЄ на окуповані території

Бойовики на Донбасі не пускають представників спостережної місії ОБСЄ на окуповані території Донецької та Луганської областей.


Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил.

 

Зокрема, представників СММ ОБСЄ не допускають до ділянок розведення сил і засобів.

 

"Мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ представників СММ ОБСЄ на всій території України. Всі підписанти комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей погодилися з необхідністю вільного і безпечного доступу, а також із тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням", - йдеться в повідомленні.

 

Українська сторона СЦЦ зазначає, що збройні формування в окремих районах Донецької та Луганської областей щодня відмовляють СММ у доступі на непідконтрольні уряду України території та ділянок розведення сил і засобів.

 

"За даними звіту СММ ОБСЄ від 13 грудня 2019 року представники збройних формувань Російської Федерації двічі затримували патрулі Місії на блокпосту приблизно в 2,5 км на північ від ділянки розведення в районі н. п. Петровське дозволили патрулю Місії проїхати тільки після 20 хвилин очікування; на блокпосту на захід н.п. Верхньошироковське тільки після приблизно години очікування", - зазначили представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі.