Справа Шеремета: відвід судді Вовка у справі підозрюваної Кузьменко не задовольнили

19:19, 13.12.2019
Справа Шеремета: відвід судді Вовка у справі підозрюваної Кузьменко не задовольнили

(Фото: Lb.ua)

Печерський районний суд Києва відмовився відвести суддю Сергія Вовка, який розглядає запобіжний захід медику й волонтеру Юлії Кузьменко, підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

 

Адвокат Владислав Добош висловив недовіру Вовку, зокрема, через відмову допитати двох свідків – директора Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров'я, де працює Кузьменко, та її колишнього чоловіка.

 

“Твердження захисту про особисту зацікавленість слідчого судді Вовка в розгляді клопотання, залежність судді від генерального прокурора України та негативне ставлення до учасників Революції Гідності є припущенням сторони захисту... Інші вислухані стороною захисту в обґрунтуванні відводу твердження за своїм змістом є висловленням незгоди з процесуальними діями слідчого судді внаслідок їх суб’єктивної оцінки. На підставі викладеного вважаю відсутніми дані, які б свідчили про наявність обставин, які викликають сумнів у неупередженості слідчого судді Вовка щодо розгляду клопотання ... На підставі викладеного ухвалив заяву захисника Добоша залишити без задоволення”, - оголосила суддя.

 

Таке рішення присутні у залі зустріли вигуками “Ганьба”.

 

Волонтерка та лікарка Юлія Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, заперечує свою причетність та вважає хибними результати експертиз у справі.

 

"Вчорашній день, напевно, почався звичайно. Я була на роботі, у мене було 3 дитини в операційній. Найнеприємніше – це зараз постфактум розуміти, що коли я ще перебувала в операційній, в цей момент уже готувався брифінг. Я вже стала вбивцею. Шеремет. Я вперше про Шеремета почула у день, по-моєму, його вбивства. Я сиділа на роботі, відкрила facebook, прочитала, що вбили Шеремета. Я тоді ще полізла читати, хто це. Я не знаю, як закінчиться моє життя, але вчора закінчили мою кар'єру. У мене тисячі пацієнтів… Що повинні думати батьки дітей, яких я оперувала, що хірург був вбивця? Кому вони віддавали своїх дітей? ", - зазначила вона в суді.

 

12 грудня у поліції повідомили про перших затриманих у гучній справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Затримали кількох людей.

 

Як повідомлялося, за версією слідства Антоненко організатор, а Кузьменко виконавець вбивства Шеремета.

 

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.