ЄС продовжив санкції проти Росії

09:31, 13.12.2019
ЄС продовжив санкції проти Росії

Євросоюз продовжив до кінця липня 2020 року санкції щодо певних галузей російської економіки.

 

Про це прес-секретар голови Європейської ради Шарль Мішель заявив у четвер, 12 грудня, повідомляє DW.

 

"Ми мали дискусію щодо Росії та України. Ми були проінформовані про результати Нормандського саміту, який відбувся минулого понеділка у Парижі. Еммануель Макрон і Ангела Меркель оновили для нас інформацію щодо ситуації. Ми продовжили санкції на наступні шість місяців, виходячи з того, що імплементація Мінських угод залишається важливою. Ми будемо продовжувати за цим спостерігати.",- сказав він.

 

Обмежувальні заходи стосуються фінансового, енергетичного і оборонного секторів РФ, а також товарів подвійного призначення. Економічні санкції включають обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для п'яти російських фінансових установ, експортний і імпортний заборона на торгівлю зброєю і низку інших заходів.

 

Євросоюз оголосив про введення цих санкцій в липні 2014 року. ЄС пов'язує їх ослаблення або скасування з виконанням Росією мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на сході України.

 

Штрафні заходи Євросоюзу за анексію Криму залишаються в силі до 23 червня 2020 року, а санкції, накладені в зв'язку з порушенням територіальної цілісності України, - до 15 березня 2020 року.

 

Нагадаємо, Євросоюз і Україна обговорили санкції щодо Криму.