У Зеленського подякували США за санкції проти «Північного потоку-2»

11:02, 12.12.2019
У Зеленського подякували США за санкції проти «Північного потоку-2»

Офіс Президента України Володимира Зеленського висловив подяку Палаті представників Конгресу США за підтримку законопроекту про оборонний бюджет на 2020 рік, який, крім військової допомоги Україні, включає санкції щодо "Північного потоку-2".

 

Про це йдеться в повідомленні ОПУ в Twitter.

 

"Україна вдячна за 337 голосів на підтримку санкцій, пов'язаних з будівництвом "Північного потоку-2". Це політичний проект, який підриває енергетичну безпеку Європи", - йдеться в повідомленні Офісу.

 

Відзначимо, напередодні подяку за відповідне рішення висловив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

 

"Позитивна новина для України. Наступний крок - голосування за цей законопроект в Сенаті наступного тижня, підписання закону Президентом Трампом і впровадження", - написав він у себе в Facebook. 

 

Як повідомляв УНН, Палата представників Конгресу США в середу, 11 грудня, схвалила законопроект про державну оборону на суму 738 млрд доларів, в яку включена військова допомога для України.

 

У законопроект, яким затверджується оборонний бюджет США (NDAA), включені положення про санкції щодо компаній, які причетні до будівництва російських морських енергетичних трубопроводів, яким є "Північний потік-2", що може зупинити його будівництво.

 

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що готовий негайно підписати закон про державний оборонний бюджет (NDAA) на 2020 рік після того, як за нього проголосує Конгрес.

Як повідомляла УМ, Палата представників США переважною більшістю голосів ухвалила закон про національний оборонний бюджет у 2020 році, яким передбачені санкції щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".
 
 

 Сенат США включив в законопроєкт про оборонний бюджет на 2020 рік санкції проти будівництва Північного потоку-2.

 

Рішення Данського енергетичного агентства надати дозвіл на будівництво «Північного потоку-2» у данських водах, оскаржили