Ексміністр оборони Греції визнав, що тиснув на Елладську церкву з вимогою не визнавати ПЦУ

21:31, 11.12.2019
Ексміністр оборони Греції визнав, що тиснув на Елладську церкву з вимогою не визнавати ПЦУ

Колишній міністр оборони Греції Камменос визнав, що особисто тиснув на архієпископа Ієроніма і грецьких архієпископів, закликаючи їх не визнавати Православної церкви України.

 

Сенсаційне зізнання політик зробив на науковій конференції Інституту геополітичних досліджень "Геополітичні події в життєво важливій галузі Східного Середземномор'я та їх взаємодія з міжнародним середовищем".

 

Про це пише Церкваріум з посиланням на грецьке агентство Romfea.

 

Міністр назвав рішення Собору Ієрархії Елладської церкви та її очільника "злочином".

 

Свою "антиукраїнську" позицію, колишній урядовець пояснив тим, що у випадку визнання ПЦУ Росія скасує свої гарантії недопущення "окупації грецьких островів" Туреччиною, надані нею в укладених з греками угодах.

 

Відомий грецький журналіст Андреас Лударос на сайті Orthodoxia.info додає, що колишній міністр попередив: якщо щось станеться найближчими місяцями, за відкликання російських гарантій безпеки Греції буде нести відповідальність особисто Собор Ієрархії Елладської церкви.

 

Як повідомляла УМ, 12 жовтня під час засідання Священного синоду Елладської (Грецької) церкви було визнано самостійність Православної церкви України.

 

Елладська церква внесла у диптих ім‘я предстоятеля Православної церкви України. Таким чином, визнання ПЦУ Грецькою церквою відбулося.