У Росії зі «Слуги народу» вирізали жарт про Путіна

20:02, 11.12.2019
У Росії зі «Слуги народу» вирізали жарт про Путіна

Російський телеканал ТНТ почав показувати український серіал "Слуга народу" з Володимиром Зеленським у головній ролі. З першого ж епізоду зник жарт про Володимира Путіна, передає BBC

 

У серіалі, який в Україні виходив у 2015-2019 роках, Зеленський грає чесного та принципового вчителя історії Василя Голобородька, який несподівано стає президентом і починає боротися з корупцією і олігархами.

 

Прем'єра серіалу на російському ТНТ відбулася через два дні після Нормандського саміту в Парижі.

 

Серіал рекламували промороликом, що починається зі сцени, у якій Володимир Зеленський у ролі вчителя Василя Голобородька сидить на унітазі та читає журнал Time.

 

Головне питання, яке хвилювало багатьох глядачів серіалу в Росії, - чи буде російське телебачення його цензурувати. Судячи з першої серії, так.

 

За сюжетом, новообраний президент Голобородько приходить обирати дорогий годинник і костюм, як йому належить за статусом, і помічник розповідає йому, що Володимир Путін носить годинник швейцарської марки Hublot (вимовляється як "хубло"). На це герой Зеленського дивується: "Путін - хубло?".

 

Саме цей момент з версії, яку показав ТНТ, був вирізаний. Причому монтажна склейка була помітною.

 

 

Прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков напередодні прем'єри заявив, що Путін "Слугу народу" не дивився і навряд чи буде - в нього немає часу.