З Росією треба виходити на переговори щодо Криму – Зеркаль

12:00, 11.12.2019
З Росією треба виходити на переговори щодо Криму – Зеркаль

На переговорах з Російською Федерацією потрібно піднімати питання українського Криму, попри небажання російської сторони.

 

Про це у ефірі одного із телеканалів заявила колишній заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

 

"Звичайно, вони (Росія - ред.) не хочуть це обговорювати. Вони взагалі не хочуть, щоб кримське питання десь голосно прозвучало", - сказала Зеркаль.

 

Вона нагадала, що на майданчику ООН Україна кожного року ставить на голосування дві резолюції - щодо прав людини в Криму, а також щодо мілітаризації півострова.

 

"Але цього замало, бо це питання не зрушується з місця. І якщо ми не будемо говорити з різними лідерами щодо того, що Крим залишається українським, і треба виходити на переговори з росіянами, незважаючи на їх небажання. Треба ставити це питання, нагадувати їм. Бо вони розраховують, що через декілька років про Крим всі забудуть, і воно просто зникне. Не можна надавати їм можливість зняти питання Криму з порядку денного", - підкреслила дипломат.

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами у Парижі заявив, що під час зустрічі лідерів "нормандської четвірки" не вдалось детально обговорити питання повернення Криму. 

 

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що тема України стала провідною під час його зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Вашингтоні напередодні, зауваживши, що наголосив російському урядовцю, що Крим належить Україні.