У Станиці Луганській помітили бойовиків під виглядом СЦКК

13:23, 10.12.2019
У Станиці Луганській помітили бойовиків під виглядом СЦКК

Штаб Операції Об’єднаних сил заявляє, що в Станиці Луганській фіксується перебування представників збройних формувань у камуфляжі російського зразка з символікою на рукавах, яка у складі СЦКК не використовується. 

 

Про це повідовляє пресцентр штабу ООС у Фейсбук. 

 

"На ділянці розведення сил і засобів № 1 (Станиця Луганська) фіксується перебування представників збройних формувань у камуфляжі російського зразка у нарукавних пов'язках з написом «СЦКК-JCCC». Зазначена символіка у складі СЦКК не використовується. Відповідно до пункту 8 Рамкового рішення по завершенню розведення сил військовослужбовці Збройних Сил України, а також представники збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей України за жодних обставин не можуть знаходитися на ділянках розведення, перебування на яких дозволено тільки офіцерам СЦКК", - йдеться в повідомленні. 

 

У штабі зазначили, що перебування осіб, нібито представників СЦКК, на ділянці розведення порушує Мінські домовленості, що були імплементовані у Рамковому рішенні Трьохсторонньої контактної групи про розведення сил та засобів.

 

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін наголошує, що Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи є обов’язковим для виконання всіма сторонами, що їх підписували.


"Вимагаємо в окупаційної адміністрації Російської Федерації в Луганській області прибрати вищезазначених представників збройних формувань з території ділянки розведення", - йдеться в повідомленні.

 

СЦКК було утворено у вересні 2014 року Україною і Російською Федерацією, які призначили по одному представнику для спільного керування СЦКК. До складу СЦКК увійшли офіцери ЗС України та Російської Федерації, які були розміщені у визначених секторах Луганської та Донецької областей. У грудні 2017 року офіцери збройних сил Росії в односторонньому порядку припинили свою діяльність у складі СЦКК та покинули Україну.

 

ПРЕДСТАВНИКІВ ТАК ЗВАНИХ ЛНР(ДНР) У СКЛАДІ СЦКК НЕМАЄ.