Івано-Франківськ, Житомир та Вінницю назвали найкращими містами за рівнем можливостей і свобод

16:29, 09.12.2019
Івано-Франківськ, Житомир та Вінницю назвали найкращими містами за рівнем можливостей і свобод

(@strevchuk)

Українці назвали Житомир, Вінницю та Івано-Франківськ найкращими містами за рівнем можливостей і свобод.


Про це йдеться у результатах опитування соціологічної групи «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

 

Індекс можливостей та свобод оцінювали за 9 параметрами: можливість вільно висловлювати власні думки, вільно пересуватися всіма частинами та районами міста, включатися у процес формування рішень у місті, різноманітно проводити дозвілля, отримувати якісну освіту різних спеціальностей і рівнів, самореалізуватися, займатися підприємницькою діяльністю, отримувати достатньо грошей за роботу та вільно реалізувати свої духовні потреби.

 

Житомир, Івано-Франківськ та Вінниця отримали 3,7 бала із 5. Найгірше оцінили можливості у Миколаєві та Сєвєродонецьку — 3,1 бала.

 

Так, найкраща ситуація з можливістю вільно висловлюватися (77%) та пересуватися містом (80%) в Івано-Франківську.

 

Найбільше вважають, що отримують достатньо коштів за свою роботу в Житомирі (36%). Також 57% у Житомирі вважають, що мають можливість включатися у формування рішень у місті.

 

78% зазначили, що у Вінниці достатньо можливостей для різноманітного дозвілля, а 56% відповіли, що у Вінниці можна отримати якісну освіту.