Активістки «Фемен» протестували у Парижі перед «нормандськими переговорами»

15:39, 09.12.2019
Активістки «Фемен» протестували у Парижі перед «нормандськими переговорами»

Активістки руху "Фемен" перед самітом у нормандському форматі в Парижі провели акцію, вимагаючи зупинити розв'язану Росією війну проти України.

 

Дві дівчини роздягнулися і з криками "Stop Putin's wars" перестрибнули через огорожу, але були швидко затримані жандармами. На активістках також були намальовані прапори України, Грузії та Сирії.

 

Після інциденту пропуск до вулиці біля палацу обмежили лише для журналістів.

 

 

 

Як відомо, перед "нормандськими переговорамм" Володимир Зеленський говоритиме тет-а-тет із Еммануелем Макроном і Ангелою Меркель.

 

У той самий час заплановані також двосторонні переговори Путіна з канцлером Німеччини і президентом Франції тощо. Після завершення всіх цих двосторонніх переговорів лідери підуть на спільну зустріч "нормандської четвірки".

 

Однак вже після зустрічі спільної пресконференції Меркель, Макрона, Зеленського та Путіна мають відбутися окремі переговори президентів України та Росії.

 

Те, що ця зустріч не буде поєднана із чотиристороннім нормандським форматом, дозволяє припустити, що буде йтися про питання, не пов’язані із виконанням Мінських домовленостей. Раніше публічно називали одне таке питання – газові переговори. Українська сторона неодноразово визнавала, що у разі ініціативи з боку РФ буде готова обговорити газове питання на зустрічі в Парижі.