У Києві попрощалися з Героєм України Каплуновим, який загинув на Донбасі

13:11, 09.12.2019
У Києві попрощалися з Героєм України Каплуновим, який загинув на Донбасі

(фото: пресслужба СБУ)

У Центрі культури та мистецтв Служби безпеки України відбулася церемонія прощання зі співробітником Центру спеціальних операцій СБУ полковником Дмитром Каплуновим.

 

Про це повідомляє прессдужба СБУ.

 

Провести Дмитра Каплунова в останній путь прийшли тисячі людей – керівництво СБУ, колеги по службі, бойові побратими, друзі, небайдужі кияни. 

 

 

Дмитро Каплунов у складі резервної групи виконував завдання із недопущення прориву ворожої диверсійно-розвідувальної групи в тил позицій Об’єднаних сил на Донеччині. Під час бойового зіткнення 1 грудня у так званій сірій зоні він отримав поранення несумісні із життям.

 

Майже тиждень окупанти не віддавали родині тіло Дмитра. Зрештою Україні вдалося повернути загиблого Героя додому. 

 

 

"Керівництво СБУ та бойові побратими не залишать родину Дмитра наодинці з горем. Служба й надалі надаватиме підтримку та сприяння рідним загиблого офіцера", - повідомили в прессдужбі СБУ.

 

 

Як повідомляла УМ, увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

 

Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” полковникам Денису Волочаєву та Дмитру Каплунову (посмертно).