Зоря: УПЦ МП зробила єпископом Каллініка Чернишова, який допомагав анексії Криму

11:20, 09.12.2019
Зоря: УПЦ МП зробила єпископом Каллініка Чернишова, який допомагав анексії Криму

У неділю, 8 грудня, стало відомо про зведення в єпископи УПЦ Московського Патріархату Каллініка Чернишова, який сприяв анексії Криму Росією.

 

Про це повідомляє архієпископ Православної церкви України Євстратій (Зоря).

 

Каллінік став єпископом Бахчисарайським ще у 2016 році за рішенням Священного Синоду УПЦ (МП).

 

«Ще майже чотири роки тому в Лаврі його обрали на «вікарного єпископа» в Крим, але через розголос в пресі - досі побоювалися висвячували, бо такого кандидата могли просто заарештувати як пособника окупантів», -  написав Зоря.

 

«І от тепер вирішили, що «час прийшов». Мабуть з Росії дали добро, а тут на місці прорахували, що напередодні зустрічі в Парижі українська держава не схоче скандалу з Москвою», – додав Зоря.

 

 

Як пише Радіо Свобода, у Кримській єпархії УПЦ (МП) спростовували звинувачення в сепаратизмі на адресу Каллініка (Чернишова).

 

Каллінік (в миру Костянтин) Чернишов народився у 1977 році в Євпаторії. Має юридичну та економічну вищі освіти, ступінь магістра богослов’я. Чернечий постриг з ім’ям Каллінік прийняв у 2008 році. У 2012 році з благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря був поставлений духівником Таврійської духовної семінарії. У 2013 році возведений у сан архімандрита. Згідно з даними сайту «Миротворець», брав активну участь в анексії Криму: проводив антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для «самооборони Криму» на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя в селі Уютне, настоятелем якого є. Від російської влади Криму отримав медаль «За захист Криму».