«Палили багаття і варили куліш»: Протестувальники провели ніч біля ОП

09:21, 09.12.2019
«Палили багаття і варили куліш»: Протестувальники провели ніч біля ОП

(фото: Рух Опору Капітуляції/Фейсбук)

Кілька десятків протестувальників провели ніч біля Офісу президента у Києві, передає BBC.

 

Вони грілися біля бочок з вогнем, варили куліш, пили чай і встановили кілька наметів.

 

Акцію обіцяють продовжувати до кінця зустрічі Володимира Зеленського і Володимира Путіна, яка відбудеться у Парижі сьогодні.

 

"Ніч пройшла добре", - заявили у політсилі "Свобода", учасники якої беруть участь у акції.

 

На вулицю Банкову до Офісу президента у Києві наразі сходяться люди. Біля протестувальників чергують правоохоронці.

 

У неділю, 8 грудня, в українських містах пройшли акції протесту "Ні капітуляції". Найвелелюдніший мітинг був на Майдані у Києві.

 

 

Акції в цілому пройшли спокійно. Поліція заявила, що під час заходу на Майдані Незалежності лише на одного чоловіка склали протокол за хуліганство.

 

Після Майдану протестувальники перемістилися під офіс президента. Ввечері, за оцінкою силовиків, зібрались 2 тисячі людей.

 

Перед початком акції під ОП стало відомо, що представники силових структур розібрали сцену, яку хотіли монтувати активісти у межах акції "Нічна варта".

 

 

Протестувальники кричали "Ганьба" і "Зелю Геть". 

 

Як пояснив координаторів руху "Ні - капітуляції" Мирослав Гай, вони подавали заявку на спорудження сцени і поліція навіть допомагала її привозити, але в якийсь момент надійшла команда сцену демонтувати.

 

"Людей відтиснули, розібрали та винесли сцену, відвезли у відділок якийсь, але це ж приватна власність. Сцена була напіврозібрана, вели консультації, де її ліпше поставити. Йшов діалог і його розтоптали", - каже Гай.

 

9 грудня в Парижі відбудеться саміт "нормандської четвірки" за участі лідерів Франції, Німеччини, Росії та України. Також очікується двостороння зустріч президентів України та Росії.

 

8 грудня вдень у Києві відбулось віче "Червоні лінії". Тисячі людей на Майдані Незалежності закликали Володимира Зеленського не перетнути "червоні лінії " на зустрічі з президентом Росії щодо врегулювання війни на Донбасі.