Нацполіція: На вулиці Києва 8-9 грудня вийдуть десятки тисяч людей

10:53, 07.12.2019
Нацполіція: На вулиці Києва 8-9 грудня вийдуть десятки тисяч людей

У центрі Києва 8-9 грудня пройде 5 масових акцій, в яких планується участь декількох десятків тисяч людей.

 

Про це йдеться на сайті Нацполіції

 

"До ГУНП м. Києва з Київської міської державної адміністрації надійшло чотири повідомлення та одна інформація з мережі Інтернет від громадян та організацій, які планують провести 8 та 9 грудня акції в центральній частині столиці. Заявлена організаторами кількість їхніх учасників становить декілька десятків тисяч осіб. Для забезпечення публічної безпеки та порядку буде залучено три тисячі правоохоронців і сформовано достатні сили резерву. МВС України закликає всіх учасників масових акцій проводити їх мирно і дотримуватися закону", - йдеться в повідомленні.

 

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час координаційної наради у ГУ Нацполіції м.Києва заявив, що поліція провела низку зустрічей з організаторами запланованих акцій.

 

"Наша позиція – усі вони не повинні переходити межу закону. У цілодобовому режимі вже розгорнуто роботу ситуаційного центру МВС. Ми будемо моніторити ситуацію і оперативно приймати рішення", - зазначив Яровий.

 

"Ми розуміємо стурбованість суспільства. Для України це дійсно важливі міжнародні переговори, які відбудуться 9 грудня у Парижі. Їх не було декілька років, тому це створює певний ажіотаж і різні бачення цього процесу. Ми це також враховуємо і віримо у відповідальність людей, які збиратимуться під Офісом президента. На випадок будь-яких загострень ситуації, я переконана, що Національна поліція та інші служби докладуть всіх зусиль, щоб все було мирно", - додала заступниця керівника Офісу президента Ганна Коваленко.

 

Як повідомляла УМ, фракції "Європейська Солідарність", "Голос" і "Батьківщина" закликали українців вийти на акцію проти капітуляції 8 грудня. 

 

Акція приурочена до зустрічі у нормандському форматі.