Бойовики «ДНР» досі не повернули тіло загиблого Героя України Каплунова - СБУ

18:42, 06.12.2019
Бойовики «ДНР» досі не повернули тіло загиблого Героя України Каплунова - СБУ

“ДНР” й досі не повернули тіло загиблого співробітника спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ. Україна продовжує переговори з представниками так званої “ДНР” для повернення родині тіла загиблого співробітника спецпідрозділу ЦСО СБУ Дмитра Каплунова.

 

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

 

Як повідомили у пресцентрі, з різних причин кілька разів перемовини зривалися, незважаючи на залучення до них представників авторитетних міжнародних організацій.

 

"Українська сторона ще 2 грудня офіційно звернулась через представника Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування (СЦКК) та СММ ОБСЄ до представників «ДНР» щодо передачі тіла військовослужбовця. Він загинув під час виконання бойового завдання в так званій «сірій зоні», - йдеться у повідомленні. 

 

У СБУ додали, що "наша країна погоджувалася на всі умови, висунуті представниками «ДНР», але тіло Дмитра й досі не повернуто".

 

Наразі переговори тривають і ми віримо, що родина у найближчі дні отримає можливість попрощатися з рідним. Норми християнської моралі вимагають дотримання її принципів і право гідно поховати воїна, який виконував свій обов’язок", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” полковникам Денису Волочаєву та Дмитру Каплунову (посмертно).

Як повідомляла УМ, у районі проведення операції Об’єднаних сил 1 грудня загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.

 

Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

 

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.


“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, булозастосовано черговий резерв“, – заявляли у штабі.

 

Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

 

Водночас деякі користувачі соцмереж пишуть про те, що причиною загибелі офіцерів ЦСО “А” в “сірій зоні” став прицільний мінометний обстріл, скерований новітнім російським комплексом виявлення.