«Вони перейшли межу»: звільняється керівниця Директорату МОЗ Литовченко

12:49, 06.12.2019
«Вони перейшли межу»: звільняється керівниця Директорату МОЗ Литовченко

Керівниця Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства охорони здоров'я Ірина Литовченко вирішила піти з посади.

 

«Вчора вони перейшли межу, яку я для себе ставила. До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Причина — ціннісні й світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в МОЗ», — написала вона у Facebook.

 

Литовченко заявила, що напередодні нове керівництво дало доручення «очистити» сайт МОЗ від абсолютно всіх згадок про попередню політичну команду, тобто про Уляну Супрун та її колег. А ввечері того ж дня надійшло наступне доручення: розмістити на Facebook МОЗ повідомлення, нібито відбувся технічний збій і всі новини з сайту зникли випадково й тепер все працює у звичному режимі.

 

«Це відверта брехня, про яку знає все міністерство. Я попередила, що якщо вони примушують мене брехати на сторінці міністерства, на своїй сторінці і розповім правду», — зазначила вона.

 

«Вранці це добили «офіційним» повідомленням про технічні роботи на сайті, яке повісили вчорашньою датою. Але в адмінці видно, що повідомлення опубліковано вже після новин, які ми вішали на сайт вдень», — додала Литовченко. 

 

Литовченко стверджує, що з приходом нової команди у МОЗ вже 3 місяці немає затвердженого розподілу повноважень між заступниками міністра.

 

«Всі зусилля направлені лише на підписання документів, не усвідомлюючи важливості реалізації обраних стратегій, їх правильної комунікації та втілення в життя», — додала очільниця директорату.