Зеленський зустрівся з колишніми студентами, котрі були організаторами Євромайдану

09:29, 06.12.2019
Зеленський зустрівся з колишніми студентами, котрі були організаторами Євромайдану

Президент Володимир Зеленський зустрівся з колишніми студентами, які були учасниками Євромайдану та постраждали у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року. Саме в цю ніч «Беркут» силою розігнав мітингувальників, здебільшого студентів, які на Майдані Незалежності виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.


Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

 

«Мені завжди було цікаво, чим зараз займаються люди, з яких це все почалося. З яких почалася революція. Ми хотіли познайомитися особисто, хотіли проговорити, які є проблеми, бачення в цілому, де ви і чим займаєтеся», – сказав Володимир Зеленський.

 

 

Однією з найважливіших тем, яка обговорювалася, було розслідування злочинів проти учасників Євромайдану.

 

«Для вас справи Майдану – це дуже особисте. І, повірте, для нас теж. Я дуже хочу, щоб ми закінчили ці справи. Щоб ми змогли розслідувати їх повністю, і всі ті, хто десь ходить, їздить, чи літає, а повинні сидіти – щоб вони сиділи», – підкреслив Президент.

 

 

На завершення учасники зустрічі подарували Президенту частину одного з пам’ятників Леніну, який був повалений у часи Революції Гідності.

 

Вони також висловили слова підтримки Главі держави напередодні саміту у Нормандському форматі в Парижі 9 грудня та пов'язали на зап'ястя Главі держави стрічку у національних кольорах – таку, як носили учасники Євромайдану.

 

Присутні закликали Президента на зустрічі у Парижі не погоджуватися на вибори на Донбасі «під дулами автоматів» і наголосили, що хочуть повернути окуповані території, але не ціною поступок державним суверенітетом. Вони запевнили, що й зараз готові стояти за свою державу та її інтереси.

 

«Свобода та гідність важливіші не лише за імідж, а навіть за життя. І наші хлопці на фронті це показали», – сказали молоді активісти.

 

Президент подякував за підтримку й запевнив, що не зрадить інтересів України.