«Я не якийсь пацан»: Лукашенко відкинув об'єднання з Росією

14:26, 05.12.2019
«Я не якийсь пацан»: Лукашенко відкинув об'єднання з Росією

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ніхто не збирається здавати білоруську незалежність і суверенітет та вести країну до складу Росії.

 

Про це Лукашенко заявив під час звернення до депутатів Палати представників і членів Ради Республіки.

 

"Ми ніколи не збиралися і не збираємося входити до складу будь-якої держави, навіть братської Росії … Головне запам’ятайте: я не пацан, який відпрацював 3−4−5 років Президентом. І я не хочу перекреслити все, що зробив разом з вами, народом, створивши суверенну незалежну державу, щоб її зараз покласти в якийсь ящик з хрестом нагорі", - цитує Лукашенка БЕЛТА.

 

За словами глави держави, Білорусь і Росія на переговорах з розвитку інтеграції не обговорюють тему політичної взаємодії, включаючи питання створення єдиного парламенту. За його інформацією, Лукашенко також підкреслив, що Мінськ не підпише інтеграційні документи, що завдають шкоди Білорусі.

 

Лукашенко зазначив, що Росія є стратегічним партнером Білорусі, а добросусідські відносини двох країн пройшли перевірку часом. “Скажу головне, Російська Федерація — наш стратегічний партнер, і там живуть наші брати. Це партнер в економічній, політичній і військовій сферах. Білорусько-російське добросусідство перевірено часом”, — додав він.

 

Лукашенко підкреслив, що в даний час найпильнішу увагу прикуто до білорусько-російських відносин, а інтерес до їх розвитку виходить далеко за межі самих держав.

 

На думку президента Білорусі, зараз на президента Росії Володимира Путіна чиниться "найжорстокіший антибілоруський тиск" всередині Росії.

 

Заява президента Лукашенка з’явилася після активізації в російській пресі та політикумі риторики про створення Союзної держави РФ і Білорусі.

 

Оглядачі розцінили це як початок політичного тиску на Мінськ з метою поглинання Білорусі Росією.

 

Напередодні Інститут соціології Білорусі оприлюднив опитування, згідно з яким у країні скоротилася кількість людей, які бажають союзу з Росією.