У Києві попрощалися з полковником «Альфи» СБУ Денисом Волочаєвим

16:46, 03.12.2019
У Києві попрощалися з полковником  «Альфи» СБУ Денисом Волочаєвим

(Фото: пресцентр СБУ)

У центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися з полковником спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ Денисом Волочаєвим, який загинув під час виконання бойового завдання на сході України.

 

Шану герою у вівторок, 3 грудня, віддали керівництво СБУ, сотні бойових побратимів та колег Дениса.

 

“Траурний вінок передав президент України, який висловив співчуття родинам Дениса Волочаєва та Дмитра Каплунова, що загинули разом під час виконання контрдиверсійного завдання на лінії розмежування”, – йдеться у повідомленні речників СБ.

         

У спецслужбі наголосили, що всебічно підтримають родини загиблих офіцерів, а бойові побратими не залишать близьких наодинці з горем.

 

Як повідомляла УМ, у районі проведення операції Об’єднаних сил 1 грудня загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.

 

Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

 

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.


“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, булозастосовано черговий резерв“, – заявляли у штабі.

 

Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

 

Водночас деякі користувачі соцмереж пишуть про те, що причиною загибелі офіцерів ЦСО “А” в “сірій зоні” став прицільний мінометний обстріл, скерований новітнім російським комплексом виявлення.