У Черкасах чиновники міськради на ремонті доріг вкрали більше 1,5 млн гривень

17:06, 02.12.2019
У Черкасах чиновники міськради на ремонті доріг вкрали більше 1,5 млн гривень

У кабінеті чиновників Черкаської міськради проходить обшук (Фото: пресслужба управління СБУ в Черкаській області)

СБУ викрила посадовців Черкаської міськради на мільйонних махінаціях з бюджетними коштами під час ремонту вулиць.


Як повідомили «УМ» у пресслужбі управління СБУ в Черкаській області, оперативники спецслужби встановили, що керівник та заступник фінансового відділу одного із департаментів міськради уклали угоду з будівельною компанією на ремонт 17 вулиць Черкас загальною вартістю майже 19 мільйонів гривень.


«Після завершення більшої частини робіт комерсантам було перераховано 12,5 мільйона гривень. Однак, під час перевірки правоохоронці встановили, що кошти були переведені чотирьом підконтрольним ділкам комерційним структурам. Потім гроші були конвертовані у готівку, а комерсанти у такий спосіб уникнули сплати податків», – розповідають у СБУ.


За оцінками експертів, через реалізацію цієї оборудки державному та міському бюджету Черкас було завдано збитків на більше ніж 1,5 мільйона гривень.


Під час обшуків у службових кабінетах посадовців було вилучено первинну бухгалтерію, фінансову та платіжну документацію, яка доводить проведення оборудки.


Двом чиновникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.


Викриття правопорушників проводилося спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.