Путін і Лукашенко домовились про єдиний уряд, парламент і ринок

11:15, 01.12.2019
Путін і Лукашенко домовились про єдиний уряд, парламент і ринок

Президенти Білорусі та РФ Олександр Лукашенко і Володимир Путін домовилися про єдиний уряд, парламент, а також спільний ринок нафти, газу та енергетики. Таку інформацію поширили з посольства Білорусі в Москві.
 
 
 
Про це заявив посол Білорусі в Росії Володимир Семашко, повідомляє Tut.by.
 
 
"Президенти домовилися, що цілі заявлені грандіозні (договором 1999 року про союзну державу — ред.) І вони не повинні змінюватися. Це перехід на уніфіковане податкове законодавство, створення єдиних ринків нафти, газу і електроенергії, створити єдиний парламент і уряд з певними повноваженнями, коли незалежні Росія і Білорусь віддають наверх певні управлінські функції з обов'язковим виконанням. Таке завдання зараз вирішується", — сказав він.
 
 
Іще в середині листопада президент Білорусі сумнівався, що його країні союз із Кремлем потрібен, бо Росія щороку “підсовує нові умови, на біса такий союз". Нині ж білоруський дипломат заявив про грандіозні цілі, а з Кремля обережно додали, що до кінця року президенти точно зустрінуться ще раз.
 
 
"На хріна нам такий союз". Лукашенко різко висловився про інтеграцію з РФ.
 
 

"Президенти домовилися, що цілі заявлено грандіозні і вони не повинні змінюватися. Це перехід на уніфіковане податкове законодавство, створення єдиних ринків нафти, газу і електроенергії, створити єдиний парламент і уряд з певними повноваженнями, коли незалежні Росія і Білорусь віддають нагору певні управлінські функції з обов'язковим виконанням. Таке завдання зараз вирішується", - пояснив він.
 
 
Семашко розповів, що з 31 підготовленої дорожньої карти поглибленої інтеграції 20 карт "абсолютно узгоджено" за підсумками недавньої зустрічі прем'єр-міністрів обох країн.
 
 
Угода про створення союзної держави між Росією та Білоруссю підписана 1999 року, відтоді сторони намагаються домовитись, як нею керувати – поки що безрезультатно.
 
 
 
У Євросоюзі назвали назвали останні вибори в Білорусі втраченою можливістю. У ЄС констатували "повне ігнорування основоположних свобод зборів, асоціацій і висловлювання думок" та обмеження на передвиборчу агітацію.