«Слуга народу» Василевська-Смаглюк припускає розвиток антисемітизму – Княжицький

19:35, 29.11.2019
«Слуга народу» Василевська-Смаглюк припускає розвиток антисемітизму – Княжицький

Народний депутат від партії “Європейська солідарність” Микола Княжицький вважає, що у демократичному суспільстві не можна “приглушувати свободу слова”. Єдиний привід її обмежувати — військова таємниця. 

 

Про це він написав на свой сторінці у Фейсбук, відреагувавши на заяву колишнтої журналістки та чинної народної депутатки від партії "Слуга народу" Ольги Василевської-Смаглю про те, що в Україні "пора приглушити свободу слова".

 

"Я, як і Ольга Василевська-Смаглюк, у минулому журналіст, а зараз депутат Верховної Ради. Мене, як зараз Софію Федину, в 1992 році, кримінально переслідували через слова, які не сподобалися оточенню президента. Тоді президентом був Леонід Макарович Кравчук. Саме тому, звертаючись до колеги, хочу підкреслити, що ніколи у демократичному суспільстві не можна “приглушувати свободу слова”. Єдиний привід її обмежувати — військова таємниця", - зазначив депутат.

 

 

За словами Княжицького, Софія Федина не погрожувала Володимиру Зеленському.

 

"Але особливо обурливим є той факт, що Ви у своєму дописі припускаєте розвиток антисемітизму в Україні, ганебно цитуючи російський вислів денікінських юнкерів — “бей жидов”, та цинічно використовуючи заради політичних переслідувань згадки про Голокост. Безпідставні спекуляції на трагедії європейських євреїв і є проявом антисемітизму",- вважає депутат.  

 

 

Як повідомляла УМ, народна депутатка від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що в Україні "пора приглушити свободу слова"

 

"Мені здається, що у нас в країні наскільки сильна свобода слова, що її пора б уже приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою мову" — сказала вона.

 

Пізніше вона сказала, її слова про свободу слова вирвали з контексту