Тимошенко порадила владі «прибрати руки від журналістів»

15:47, 29.11.2019
Тимошенко порадила владі «прибрати руки від журналістів»

Лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко порадила народним депутатам від Слуги народу "прибрати руки від журналістів" .

 

Про це вона написала у Фейсбук.

 

"В Україні забагато свободи слова… Влада має контролювати «стандарти новин»… Медіа, блогерів та соцмережі треба регулювати… О-о… Ці вкрай небезпечні тези все частіше повторюють представники нової влади. І найсумніше, що лунають вони з вуст колишніх журналістів", - зазначила політик.

 

Тимошенко зазначила, що в Україні навряд чи знайдеться ще один політик, який упродовж своєї кар’єри пережив стільки фейків і дезінформації у ЗМІ, як вона. 

 

"Знаєте, в Україні навряд чи знайдеться ще один політик, який упродовж своєї політичної кар’єри пережив стільки фейків і дезінформації у ЗМІ. Але жодного разу це не спонукало мене запроваджувати цензуру, контроль, переслідувати журналістів, йти до суду… Тому що свобода слова, хай і з певними моментами, - це безумовна демократична цінність і чи не єдиний беззаперечний здобуток України", - зазначила Тимошенко.

 

Вона вирішила дати новій владі дружню пораду.

 

"Приберіть руки від журналістів. Не наривайтеся на неприємності, які ще більше пришвидшать падіння вашого рейтингу. Займіться нарешті реальними проблемами країни", - підсумувала вона.

 

Як повідомляла УМ, Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що в Україні "пора приглушити свободу слова".

 

"Мені здається, що у нас в країні наскільки сильна свобода слова, що її пора б уже приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою мову" — сказала вона.

 

Пізніше вона заявила, що її слова вирвали з контексту.