«Земля стане непридатною для людини»: в ООН закликали до негайних кліматичних заходів

09:07, 28.11.2019
«Земля стане непридатною для людини»: в ООН закликали до негайних кліматичних заходів

Унаслідок діяльності людства на планету очікує підвищення температури, що призведе до масового вимирання біологічних видів і зробить частину планети непридатною для життя.


Про це йдеться у звіті Програми ООН з довкілля (ЮНЕП), передає Укрінформ.

 

"Ми на шляху до підвищення температури більш як на три градуси. Це призведе до масового вимирання біологічних видів, і значна частина планети може стати непридатною для життя людини", - йдеться у звіті.

 

За даними дослідників, навіть підвищення температури на понад 1,5°C спричинить кліматичні наслідки. Для обмеження потепління на цьому рівні, за підрахунками вчених, викиди парникових газів мають скорочуватися на 7,6% щороку упродовж наступного десятиліття.

 

Передбачається, що країни світу значно посилять свої зобов'язання щодо викидів парникових газів на конференції ООН з питань клімату у грудні 2020 року в Глазго.

 

Проте виконавчий директор ЮНЕП Інгер Андерсен наголошує, що ситуація потребує негайного вирішення вже зараз і чекати ще рік не можна.

 

"Кожне місто, регіон, підприємство чи окрема особа повинні діяти вже тепер. Нам потрібні швидкі перемоги, аби максимально скоротити викиди у 2020 році, а потім посилити національні кліматичні зобов’язання, щоб запустити економічні та суспільні перетворення. Ми маємо надолужити згаяне в попередні роки. Якщо ми цього не зробимо, наша мета - потепління лише на 1,5°C до 2030 року - залишиться недосяжною", - заявила Андерсен.