Конгрес США планує включити санкції за «Північний потік-2» в оборонний бюджет

11:53, 24.11.2019

Положення про санкції проти компаній, що беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік – 2", буде включено в оборонний бюджет США на 2020 рік.

 

Про це 23 листопада заявив голова комітету Сенату з міжнародних справ, республіканець Джим Ріш, пише LB з посиланням на Defence News.

 

За даними видання, текст положення про санкції ще не оприлюднено, однак за словами сенатора, він близький до акту "Про захист енергетичної безпеки Європи", який представив республіканець Тед Круз.

 

Документ пропонує вводити обмежувальні заходи проти іноземних компаній, які надають свої спеціалізовані судна для укладання труб проєкту "Північний потік - 2" в Балтійському морі.

 

Санкції будуть вводитися, якщо судно прокладає труби на глибині від 100 футів (близько 30,5 м) нижче рівня моря. Автори документа запропонували заморожувати активи цих осіб, що перебувають під юрисдикцією США, і штрафувати юросіб, які забезпечують страхування об'єкта.

 

Ріш вважає, що санкції переконають компанії, які беруть участь в проєкті, припинити роботу над ним, і Росії доведеться шукати новий спосіб його завершення, оскільки компаніям "доведеться закритися".

 

Сенатор підкреслив, що в обох палатах Конгресу і банківському комітеті США є спільна позиція з приводу санкцій.