Коболєв готовий свідчити у справі Джуліані

10:35, 24.11.2019
Коболєв готовий свідчити у справі Джуліані

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв готовий свідчити у розслідуванні, яке проводить США, щодо бізнесових відносин особистого адвоката президента Дональда Трампа Руді Джуліані.


Про це Коболєв заявив у інтерв’ю Time.

 

"Дуже ймовірно, що мене запросять для надання показань у цій справі", - сказав він виданню.

 

Показання Коболєва можуть пролити світло на нещодавні заяви керівників енергетичних відомств США та України про те, що Парнас і Фруман намагалися використати свої зв’язки з Джуліані та адміністрацією Трампа для заміни керівництва Нафтогазу, яке чинило опір їхнім спробам укласти вигідну для них угоду в Україні.

 

На запитання, чи готовий керівник Нафтогазу надати прокурорам інформацію про Джуліані або про Парнаса й Фрумана, він відповів: "І те, й друге. Усе пов’язано".

 

Водночас Коболєв відмовився коментувати що саме він планує розповісти про Джуліані.

 

"Я б не хотів випереджати мої показання", - сказав він Time.

 

Свідчення Коболєва доповнять показання, які дав голова дивізіону "Газ" у НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов у Нью-Йорку в четвер.

 

Коболєв перервав своє інтерв’ю, яке давав у своєму офісі в Києві, зазначивши, що хоче уточнити у свого колеги Фаворова як пройшла його зустріч з федеральними слідчими.

 

Як відомо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.