Рятувальники евакуювали екіпаж з аварійного танкера в Одесі (ВІДЕО)

15:15, 22.11.2019
Рятувальники евакуювали екіпаж з аварійного танкера в Одесі (ВІДЕО)

Рятувальники евакуювали трьох моряків екіпажу зірваного з якоря танкера Delfi біля берегів Одеси.

 

Про це повідомляє видання "Думська".

 

Як повідомляється, о 12:41 почалася рятувальна операція з евакуації трьох членів екіпажу, які перебували на борту і відмовлялися від допомоги. Рятувальники заявили, що знімуть моряків з борту, хочуть вони цього чи ні.

 

"О 13:58 був врятований перший моряк, а о 14:03 врятували другого. Капітан екіпажу чогось запалив димову шашку. О 14:38 спасли капітана. Операція завершена", - йдеться в повідомленні.

 

На місці аварії танкера рятувальники розгорнули тимчасовий оперативний штаб для відслідковування та реагування. Наразі танкер продовжує зносити на берег, існує імовірність зіткнення з хвилерізом.

 

"Танкер сів на мілину в зоні спостереження ПТС "Ланжерон". Його зносить до берега. Зіткнення з хвилерізом може спричинити кораблетрощу та екологічну катастрофу", - зазначили в міністерстві.

 
 
1+
0+

Нагадаємо, в Одесі почалася рятувальна операція на танкері Delfi, який сьогодні зірвався з якоря. Рятувальники евакуювали з танкеру трьох членів екіпажу, які тривалий час відмовлялися від порятунку.

 

Як повідомляла УМ,  що капітан танкера відмовлявся подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника. Екіпаж судна складається з трьох українських громадян: капітана, старшого механіка і матроса.