В мерії Одеси проходять обшуки

14:05, 22.11.2019
В мерії Одеси проходять обшуки

Співробітники Служби безпеки України (СБУ), Державного бюро розслідувань (ДБР) і Генпрокуратури проводять обшуки мерії Одеси і в муніципальному департаменті фінансів.

 

Про це повідомляє видання "Думська".

 

Зазначається, що слідчі вилучають документи в департаменті фінансів і юридичному департаменті. За неперевіреною інформацією, їх цікавить фінансова допомога, яку місто надає КП "Теплопостачання м. Одеса". За останній рік це підприємство поглинуло майже мільярд бюджетних гривень.

 

Також обшукують приміщення департаменту з організації роботи міськради. Слідчі дії пов'язані з погашенням за рахунок міського бюджету 200-мільйонного боргу підприємства КП "Теплопостачання м. Одеса" перед банком "Надра".

 

Як повідомляла УМ, мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та окремих підприємців звинувачують у заволодінні 185 мільйонами гривень з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завищеною вартістю.

15 квітня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що готує Труханову нове обвинувачення і проситиме суд зменшити суму збитків, нібито, щоб встигнути передати її до Антикорупційного суду.

Вже 24 квітня у САП повідомили, що підготували нове обвинувачення Труханову. Після цього прокурори САП чотири рази не з’являлись на призначені судові засідання.

Громадські активісти «Центру протидії корупції» вважають, що суд поспішно розглядає справу Труханова, нібито, щоб врятувати його від новоствореного Вищого антикорупційного суду, який має розпочати роботу 5 вересня 2019 року.