Перед виборами Богдан акредитувався у ЦВК як журналіст «1+1» – «Схеми»

11:28, 22.11.2019
Перед виборами Богдан акредитувався у ЦВК як журналіст «1+1» – «Схеми»

Глава офісу президента Андрій Богдан напередодні виборів президента акредитовувався у Центральну виборчу комісію як журналіст телеканалу "1+1" і обходив антикорупційне законодавство на держслужбі за трьох різних президентів.

 

Про це йдеться в розслідуванні "Схем"

 

"6 лютого 2019-го року, у розпал передвиборчої кампанії з обрання президента України, "Телевізійна служба новин "1+1" попросила акредитувати Богдана Андрія Йосиповича до Центральної виборчої комісії. Саме його прізвище було вказане першим у переліку з 15-х журналістів "ТСН" на акредитацію".,- йдеться в матеріалі журналістів.

 
 
 

Відзначається, що у ЦВК підтвердили, що дійсно акредитовували Богдана від ТСН, проте матеріалів "журналіста" на офіційному сайті телеканалу "1+1" немає.

 

Журналісти намагалися з’ясувати у народного депутата Олександра Ткаченка, який у передвиборчий період очолював телеканал, чи був Богдан "журналістом" "1+1".

 

Однак пригадати, чим Богдан займався на "1+1", Ткаченко не зміг, але припустив, що він міг бути кореспондентом – позаштатним.

 
 
 

Журналісти звернулися до "1+1" з офіційним листом із запитаннями навіщо була потрібна акредитація в ЦВК для Богдана.

 

Зазначається, що  достеменно невідомо, чи скористався Богдан можливістю сходити у ЦВК у якості журналіста.

Як повідомляла УМ, раніше в програмі "Наші гроші" проєкту Bihus.info йшлося про те, що  Зеленський незаконно виділив держохорону Богданові.