Адвокат родин Героїв Небесної Євгенія Закревська оголосила голодування

09:13, 22.11.2019
Адвокат родин Героїв Небесної Євгенія Закревська оголосила голодування

Адвокат родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування, вимагаючи прийняття Верховною Радою поправки, яка дозволить продовжити розслідування справ Майдану після втрати ГПУ слідчих функцій.

 

Про це вона повідомила під час ток-шоу "Право на владу".

 

"Сьогодні перший день, коли призупинилося розслідування по майдану", відмітила адвокат.

 

Вона пояснила, що має бути проголосована поправку до закону про ДБР, яка дозволить слідчим із Генеральної прокуратури, які займалися справами Майдану перейти до відповідного управління в ДБР у зв'язки із втратою ГПУ слідчих функцій.

 

Вимагаючи прийняття поправки, Закревська оголосила голодування.

 

Нагадаємо, Раніше у ДБР створено підрозділ з розслідування "справ Майдану", щодо продовження слідства у яких раніше висловлювали занепокоєння адвокати родин Небесної сотні - загиблих під час акцій протестів у 2013-2014 роках.

 

Адвокатська дорадча група вимагає від Володимира Зеленського скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроекту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

 

"Вимагаємо не передавати провадження у справах Майдану до ДБР до прийняття поправки, створення управління по Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ", - йдеться у заяві адвокатів. 

 

Як повідомила адвокат сімей Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська, слідство у справах Майдану має зупинитися з 20 листопада на невизначений час - оскільки Верховна Рада не проголосувала необхідні поправки до закону про ДБР, які б дозволили продовжити розслідування.Зеленський хоче результатів по справах Майдану до 20 лютого.