На місці загибелі Героїв Небесної Сотні з’явиться музей – Зеленський

13:54, 21.11.2019
На місці загибелі Героїв Небесної Сотні з’явиться музей – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на місці загибелі Героїв Небесної Сотні з’явиться музей Революції Гідності.

 

Про це Президент написав на своїй сторінці Instagram.

 

"На місці загибелі Героїв Небесної Сотні з’явиться Музей Революції Гідності. І це дуже важливо. Проте будьмо відверті: для вшанування пам’яті кожного загиблого музею недостатньо. Ми повинні відстоювати та захищати ідеали, за які віддали життя наші громадяни. І, звичайно, нам потрібні результати розслідування справ Майдану. Родини загиблих та все суспільство мають обов’язково отримати відповіді, а винні – покарання", - написав Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні День гідності і свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

 

Зеленський хоче результатів по справах Майдану до 20 лютого

 

Раніше у ДБР створено підрозділ з розслідування "справ Майдану", щодо продовження слідства у яких раніше висловлювали занепокоєння адвокати родин Небесної сотні - загиблих під час акцій протестів у 2013-2014 роках.

 

Адвокатська дорадча група вимагає від Володимира Зеленського скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроекту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

 

"Вимагаємо не передавати провадження у справах Майдану до ДБР до прийняття поправки, створення управління по Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ", - йдеться у заяві адвокатів. 

 

Як повідомила адвокат сімей Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська, слідство у справах Майдану має зупинитися з 20 листопада на невизначений час - оскільки Верховна Рада не проголосувала необхідні поправки до закону про ДБР, які б дозволили продовжити розслідування.