У Києві презентували масштабний проект Музею Голодомору

17:50, 20.11.2019
У Києві презентували масштабний проект Музею Голодомору

У Києві презентували масштабний проект Музею Голодомору.

 

Про це повідомив секретар Київської міської ради Володимир Прокопів у Facebook.

 

"Розробники обіцяють, що це буде потужний освітньо-науковий центр. Він включатиме тимчасову експозицію, дослідницький центр, головний архів, кінозалу, бібліотеку, освітні аудиторії, дитячий простір. До речі, він має стати найбільшим музеєм в Україні, понад 15 000 кв.м", - зазначив Прокопів.

 

Архітектурний проект розроблений групою архітекторів компанії "Проектні системи" (Київ, Україна, головний архітектор Андрій Миргородський). Також залучені дві всесвітньо відомі дизайнерські компанії - Haley Sharpe Design Ltd (Канада, Великобританія) та Nizio Design International (Польща).

 

Відкрити музей планують на Дніпровських схилах до 90-роковин Голодомору.

Як повідомляла УМ, 82% українців погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу. 11% опитаних заперечують це, ще 7% досі не визначилися.

Нагадаємо, що 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор актом геноциду. Це прописано в першій статті Закону "Про Голодомор 1932-1933 років".

 

Як відомо, жалобні заходи та вшанування пам’яті жертв Геноциду-голодомору 1932 – 1933 рр. в Україні будуть проводити 23 листопада 2019 року. Серед них, зокрема, Всеукраїнська акція “Запали свічку”.