Зеленський пропонує провести вибори на Донбасі після деокупації

16:39, 20.11.2019
Зеленський пропонує провести вибори на Донбасі після деокупації

Лідери країн «нормандської четвірки» обговорюватимуть повернення полонених, припинення вогню, контроль над українсько-російським кордоном та вибори на Донбасі, заявив президент України Володимир Зеленський у Станиці Луганській на Луганщині.

 

«Важливо, щоб ми досягли конкретних термінів повернення всіх українських полонених, які підтверджені тією стороною. І обов’язково, щоб ми знайшли виходи повернення тих людей, які не підтверджені тією стороною, але підтверджені нашими списками», – розповів Зеленський.

 

Він назвав нинішнє перемир’я на Донбасі «фейковим».

 

 

 

«Друге питання – фейкове припинення вогню, фейкове хибне перемир’я. Таке, знаєте, тимчасове. Два-три дні було перемир’я, потім почали щось там пострілювати, а потім щось серйозне вже було і втрачаємо людей. Тобто серйозне перемир’я, серйозне припинення вогню – жодних немає пострілів», – сказав президент.

 

На його думку, важливо визначити відповідальність за порушення режиму тиші.

 

«Третє питання – це контроль над кордоном, передача контролю Україні над кордоном України та Росії. Четверте питання. Я думаю, що воно одне з непростих, тому що з багатьох складових складається це питання, тому що можливість проведення місцевих виборів на вже тимчасово окупованій території України», – заявив Зеленський.

 

Зустріч у «нормандському форматі» має відбутися 9 грудня у Парижі. Востаннє такі переговори відбувалися в жовтні 2016 року.